Древен град на девет хиляди години бе открит в Индийския океан

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Би Би Си съобщи, че археолози открили археологическа находка от древна цивилизация в залива на Камбахат, отвъд брега на Гуярат, близко до индийските брегове. Смята се, че там има история на над девет хиляди години и че отрития град е няколко хиляди години по-стар от смятаните досега за най-стари археологически доказателства.

Находката била открита случайно миналата година, когато учени океанографи от националния институт по океанографски технологии изследвали степента на замърсяване на водата в тази област. Тяхната изследователска техника отчела страни сигнали, заради които те поставили два сонорни уреда с висока чувствителност, за да засекат източника на сигналите. За голямо учудване те открили мястото на древния град в размер от 9 km2 на морското дъно.

Археологическите находки съдържат непълен брой човешки зъби, кости на животни, изделия от дърво и керамика. Определянето на датата чрез използването на въглероден метод, разкрива, че находките съществуват от девет хиляди години насам. Снимки разкриват съществуването на стълби, бани и храмове.

Хората смятали, че най-старият човешки град се намирал в долината на две реки в Месопотамия, между 4000 и 3500 години пр.Хр., докато цивилизация в долината на реката Индус, се появява преди около 2500 години пр.Хр. Новото индийско откритие отрича предишното схващане на хората. Археолозите смятат, че това най-вероятно е предисторическа цивилизация, за която хората все още не знаят нищо.

* * *

Поглеждайки към археологическите открития от последните години, ние със сигурност ще забележим, че разбирането на хората за произхода на човечеството и човешката култура, и история, отново и отново се опровергават. Някои теории, които даже и до ден днешен са широко приети, като теорията за еволюцията, всъщност въобще не са неспособни да дадат обяснение на тези нови открития. Хората постоянно използват старите теории по инерция. Все повече и повече открития ни напомнят, че е дошло време да отворим очите си, за да разберем себе си и света по нов начин.

* * *

Facebook Logo LinkedIn Logo Twitter Logo Email Logo Pinterest Logo

Можете да разпечатвате и разпространявате всички статии публикувани на „Clearharmony” и тяхното съдържание, но ви молим да цитирате източника.